Sunday, 27 November 2011

Meatloaf Cupcakes / Кексчета от кайма

Here's an idea how to change the look of the well known meatloaf.


I have found the recipe while browsing in Pinterest. Here is the original recipe. You can use your favorite meatloaf and mashed potatoes recipes, add different spices and toppings. What I loved about this recipe is the different way of serving the old fashioned meatloaf. Искам да споделя с вас една идея за по различно приготвяне на мийт лоуф, което преведено буквално е самун от кайма. Името на това местно ястие идва от формата му на хляб и много наподобява нашето руло " Стефани", но е без пълнеж. На много места мийт лоуф-а е определен като американска класика, но истината е, че корените му тръгват от Европа и е ястие традиционно за Германия, Холандия и Белгия. 
Днес обаче, аз ще ви представя не хляб, а кексчета от кайма. След като открих рецептата в Pinterest, ни стана любима, защото се приготвя лесно, подходяща е за посрещане на гости и е много вкусна.


Кексчета си пасват много добре със салата от зеле и моркови, задушен грах и моркови, както и с добрата стара лютеница. :)


Надявам се рецептата да ви хареса !


Приятна седмица !

4 comments:

 1. Много интересна рецепта Биби!
  Търпи импровизации и е много ефектна!
  Прегръдки и хубава нова седмица!

  ReplyDelete
 2. Сега вече спокойно мога и да вечерям с мъфини :) Много ми хареса рецептата, а "айсинга" от картофено пюре искрено ме усмихна :)Поздрави и хубав ден!

  ReplyDelete
 3. Интересна рецепта;-)
  А щом става и за гости, ще се пробва;-)
  Ммного хубави снимки, Биби;-)

  ReplyDelete